0

Hogyan használjuk a mézet és a fahéjat mitesszerekhez?

Bevezetés
A méz és a fahéj felülmúlhatatlan házi gyógymódok az arcon lévő mitesszerek számának csökkentésére. Az orvosi kezelések képesek harcolni ellene, de káros tartalmuk van, amely hatással van a bőrre. A méz és a fahéj természetes módon küzdenek a mitesszerek és az eltömődött pórusok ellen a zsíros bőrön.

A mitesszer olyan bőrprobléma, amely ugyanolyan szörnyű, mint a pattanások. Rendszerint fehérfejekként jelennek meg az orrán, és feketévé válnak, ha levegővel érintkeznek. Nem könnyű megszabadulni tőlük. A faggyú, a szennyeződés és az elhalt sejtek felhalmozódása mitesszerek növekedését eredményezi. A kozmetikumok túlzott használata mellett a nem megfelelő bőrápolási rutin, hormonális változások és stressz is kialakulásához vezethet.

A gyógyszerek és bizonyos fekete maszkok könnyen kezelik a mitesszereket. De hosszú távon mindnek vannak mellékhatásai. A tiszta, mitesszertől mentes bőr természetes és leghatékonyabb gyógymódja a méz és a fahéj. Ez a cikk kitér a mitesszerek használatára.

A méz tulajdonságai
A mézet évszázadok óta használják gyógykezelésként. Cukrot, glükózt és fruktózt tartalmaz, amely további fehérjéket, enzimeket, aminosavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A méznek különféle kémiai tulajdonságai vannak, amelyek segíthetnek a mitesszerek kezelésében. Az alábbiakban adjuk meg őket,

A méz magas cukorkoncentrációja antioxidánssá és antibakteriálisvá teszi. Kihúzza a szennyeződést az eldugult pórusokból. Ezért csökkenti a mitesszereket.

A méz pH-értéke a pattanások növekedésének megakadályozása érdekében nagyon alacsony, ami csökkenti a mitesszerek növekedését.

A méz hidratálja a bőrt, így megkönnyíti a mitesszerek kinyerését. Tisztító és bozótként is működik. Továbbá táplálja a bőrt, ragyogó fényt kölcsönöz neki.

A méz és a fahéj felhasználása a mitesszerek eltávolítására
A méz felhasználására a mitesszerek megelőzésére különféle módok vannak. Használható önmagában, de más összetevőkkel összekeverve csodákat tesz a bőrön.

Csak a méz használata
Nagyon egyszerű a mézet használni. Vegyen egy-két evőkanál mézet a kezébe, és vigye fel az érintett területre. Hagyja 10–15 percig, majd meleg törülköző segítségével még 10 percig súrolja. Alaposan mossa meg az arcát meleg vízzel a pórusok tisztításához. Ezután mossa le hideg vízzel a nyitott pórusok bezárásához.

Méz és fahéj felhasználásával
A mitesszerek kitermelésének tökéletes kombinációja a fahéj és a méz. A méz antibakteriális szerével tisztítja az eltömődött pórusokat. Míg a fahéj simábbá teszi a bőrt azáltal, hogy javítja a vérkeringést az egyszerű kivonás érdekében.

A fahéj és a méz maszkjának felviteléhez vastag pasztát készítsen, amely egy teáskanál mézet és egy fél teáskanál fahéjport tartalmaz. Vigye fel az egyik orrára és masszírozza 10 percig. Ezután hagyja a keveréket még 30 percig hatni. A pórusok tisztításához mossa le meleg vízzel. Ezután mossa le hideg vízzel a nyitott pórusok bezárásához.

Hogyan működik a fahéj a mitesszereken?
A fahéj antimikrobiális tulajdonságai elősegítik a mitesszerek kihúzását. Míg az összehúzó tulajdonság segít a pórusok zsugorodásában, és a bőrt egyenletesebbé és fényesebbé varázsolja. Az International Journal of Pharmaceutical Science and Invention szerint az olyan mikrobákat, mint a Staphylococcus, az E Coli és a Candida Albicans, fahéj képes elpusztítani.

A fahéj előnyei
A fahéj hosszú ideje a legnépszerűbb fűszer. Nagyon nagy mennyiségben alkot fahéjamaldehidet. Ennek köszönhetően különféle egészségügyi előnyökkel jár, amelyeket az alábbiakban tárgyalunk;

A fahéj nagyszerű élelmiszer-tartósítószer az erős oxidálószerek, például a polifenol jelenléte miatt.

A benne lévő gyulladáscsökkentő hatás csökkenti a betegségek kockázatát.

Gazdag emésztőenzimekben, amelyek erős antidiabetikus hatást kölcsönöznek neki. Csökkenti a vércukorszintet.

Tanulmányok kimutatták, hogy védőhatásai lehetnek, és segítenek a rák elleni küzdelemben.

A cinnamaldehid gombaellenes és antibakteriális tulajdonságai miatt csökkenti a fertőzéseket és küzd a fogszuvasodás ellen.

Mellékhatások
A fahéj számos egészségügyi előnnyel jár, de a túl sok fahéj elfogyasztása mellékhatással lehet az egészségére. A mellékhatások,

A fahéj gazdag Couramin-ban. A nagy mennyiségű Couramin májkárosodást és rákot okozhat.

 

A cinnamaldehid túlzott használata szájüregi sebeket, égést és foltokat okozhat a szájban.

Megfelelő étkezés, ha a fahéj segíthet a cukorbetegeknél, míg a túlzott evés a vércukorszint csökkenését eredményezheti.

A cinnamaldehid asztmás problémákat is eredményezhet, amelyek légzési nehézségeket okozhatnak.

A fahéj fokozhatja a cukorbetegek által fogyasztott gyógyszerek mellékhatásait azáltal, hogy kölcsönhatásba lép velük.

Következtetés
Összefoglalva, a mitesszer problémát az üzletekben kapható különféle termékek és az orvosok konzultációjával lehet megoldani. Ha azonban valaki olyan otthoni gyógymódot akar keresni, amely csodákra képes, a méz és a fahéj a legjobb választás.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *