0

Hogyan kell használni az almaecetet vízvisszatartáshoz?

Bevezetés
A vízvisszatartás azon gyakori problémák közé tartozik, amelyek bármikor elkaphatnak. Rosszul és kényelmetlenül érzi magát. A vízvisszatartás miatt a kezed és a lábad duzzadtak. Testünk a víz 70% -át teszi ki, amikor a vízmennyiség meghaladja a szükséges mennyiséget, a test megduzzad. Így vízvisszatartást vagy ödémát okoz. A vízvisszatartásnak számos oka van, de a gyakori tényezők közé tartozik az egészségtelen életmód, az alultápláltság és az elhízás. Ha nem gondoskodnak róla, a vízvisszatartás veszélyes lehet. Ebben a cikkben meglátjuk, hogy valóban működik-e a vízvisszatartó almaecet?

Különféle otthoni gyógymódok léteznek a vízvisszatartás gyógyítására. Magában foglalja a B6-vitamin és a magnézium bevitelének növekedését. Továbbá a sósabb, káliumban gazdag ételek fogyasztása és a pitypang gyógynövény is segít a gyógyításában. Az Országos Kiegészítő és Integratív Egészségügyi Központ (NCCIH) azt kutatta, hogy a pitypang a táplálkozás biztonságos része. Annak ellenére, hogy tudományosan nem bizonyított, hogy biztonságos a gyógyászati ​​felhasználáshoz vagy a kezeléshez. Néhányan hajlamosak lehetnek allergiára. Mindezek a gyógymódok hatékonyak a vízvisszatartás kezelésében. Valamint könnyen elérhetjük a legjobb almaecet almaecet használatával. Káliumban is gazdag. Nem csak ez segít a nátriumtartalom csökkentésében, amely a vízvisszatartás fő oka.

Mi a vízvisszatartás?
Jelentése
A vízvisszatartás, más néven ödéma akkor fordul elő, amikor a test bármelyik mechanizmusa nem tudta fenntartani a folyadék szintjét a testben. Ez a folyadék felhalmozódása a testben.

Okoz
Az emberi test összetett rendszer. Számos alrendszere van, például a keringési rendszer, a nyirokrendszer, a húgyúti rendszer és a szív- és érrendszer. Mindannyian fontos szerepet játszanak a test folyadékszintjének fenntartásában. Ha valamelyik rendszerben probléma merül fel, a folyadék szintje megnő, ami vízvisszatartást okoz.

A vízvisszatartás egyéb okai:

Fizikai inaktivitás és elhízás,
Alultápláltság
Fertőzés és allergia
Terhesség
Premenstruációs szindróma (PMS) és hormonális egyensúlyhiány
Repül a repülőgépen
Hosszan tartó álló vagy ülő helyzetben
Feleslegben lévő nátrium bevitele
Mély vénás trombózis (DVT) és
Finom szív
Tünetek
A vízvisszatartás különböző területeket érint. Alapvetően a tünetek az érintett területektől függenek. De a kezek, a végtagok, a lábak, a has és a mellkas gyakran érintett területek, és tüneteik a következők:

A kéz és a láb duzzanata és duzzanata,
Színváltozás,
Az érintett testrészek fájdalma és érzékenysége,
Az ízületek merevek lesznek
A súlygyarapodás,
Puffadás.
Megelőzés
A következő módon meg lehet akadályozni a vízvisszatartást és csökkenteni azt:

Az egészséges életmód csökkenti a vízvisszatartást,
A tápláló táplálékbevitel növekedése nagyobb mértékben megakadályozhatja,
Továbbá, a napi testmozgás és a testsúly kezelése,
Kerülje továbbá a hosszú ideig tartó állást vagy ülést,
A szélsőséges hőmérséklet vízvisszatartást is okozhat. Ezért próbáld elkerülni,
Végül a tartó harisnya használata csökkentheti azt.
Mi az almaecet?
Ezt az ecetet az alma fermentációs folyamatával állítják elő. Ennek köszönhetően halvány borostyánszínű.

Gyártási folyamat
Először is, az almalevet összetörve extrahálják. Ezután élesztőt és baktériumokat adnak a fermentációs folyamat kiváltásához. Ezután megkezdődik az erjedési folyamat. Két szakasza van. Az első szakaszban a cukorból alkohol válik. Ezután a második szakaszban az alkoholt különféle savakká alakítják. Az éles és savanykás íz az almasavnak és az ecetsavnak köszönhető.

Hasznos az almaecet a víz visszatartásához?
A vízvisszatartó kúra almaecet magas káliumtartalma miatt nagyon hasznos. Ezenkívül a vízvisszatartást okozó nátriumtartalom szintje könnyen csökkenthető az almaecet bevitelével. Meleg vízben lehet fogyasztani kora reggel reggeli előtt, vagy az éjszaka folyamán, mielőtt az ágyba csapnának.

Hogyan kell fogyasztani az almaecetet vízvisszatartáshoz?
Szigorúan tilos közvetlenül a szájba fogyasztani. Magas savas jellege miatt először a vízben hígítják. Az első felhasználáshoz adjon egy evőkanál ACV-t egy liter tiszta vízhez. Ezután adjon hozzá egy-két evőkanál mézet ízlés szerint. Végül jól rázzuk össze. A keverék használatra kész és gyógyítható.

Az almaecet egyéb előnyei
Az emberek korosztályok óta használják az almaecetet népszerű és hatékony anyagként. Az almaecet hatóanyaga az ecetsav, amely gyümölcsözővé teszi az egészséget. Az ACV előnyei:

 

Nagyszerű fertőtlenítő célokra és természetes tartósítószer az ételekhez.
A cukorbetegek számára segít csökkenteni cukorszintjüket.
Ezenkívül segít a koleszterin és a vérnyomás csökkentésében.
Az ACV-keverék napi fogyasztása teltségérzetet kelt és kevesebb étkezést eredményez. Ennek eredményeként a fogyás nagy segítségévé válik.
Számos antimikrobiális szer is van benne. Segítenek a fertőzések megelőzésében. Valamint javítja a bőr gátját.
Következtetés
Összegezve: a vízvisszatartás fontos kérdés, és nem szabad figyelmen kívül hagyni. Az almaecet a legjobb otthoni gyógymód a vízvisszatartás gyógyítására. Emellett rengeteg előnnyel jár. Ezért naponta kétszer kell inni, hogy megakadályozzuk a vízvisszatartást. Abban az esetben, ha a dolgok súlyossá válnak, és nem kerülnek ellenőrzés alá a gyógyszer alkalmazásával, azonnal forduljon orvoshoz.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *