0

Melyek a mitesszerek leggyakoribb okai?

Bevezetés
A mitesszerek és a fehér pontok kis vörös dudorok, amelyek általában az eldugult pórusok miatt jelennek meg a bőrünkön. Ezeket a csúnya dudorokat mitesszereknek is nevezik a bőr sötét vagy fekete felülete miatt. A mitesszerek azonban valójában nem pattanások, hanem a faggyú (faggyúolaj) túltermelődése a bőrben. Megbeszéljük, melyek a mitesszerek leggyakoribb okai?

A mitesszerek általában a bőr legfelső rétegén jelennek meg – maga a bőrfelület. A pattanások csak a bőr mélyebb rétegeiben fordulnak elő, ez a dermis. Itt az elhalt hámsejtek összegyűlnek és összetapadnak, és baktériumokat képeznek, amelyek pattanásokat képeznek.

Ha pattanásai vannak, teste felesleges faggyút termel, amely aminosavak kombinációját tartalmazza. Sebum teszi a bőr olajat, valamint síkosítót és hidratálót. Azonban néha a faggyúfelesleg még rosszabbá teheti a dolgokat, mint amilyenek, mitesszereket eredményeznek.

A mitesszerek leggyakoribb okai
A mitesszerek sokféle problémát okoznak, és tudnod kell, hogy melyik okozza őket. A mitesszerek egyik legismertebb oka a túl sok napsugárzás, amely gyakran túlzott faggyútermelést okoz. Egy másik ok a helytelen étrend, mivel az emberek többsége nem kap elegendő tápanyagot az ételéből.

Vannak más okai is. Az egyik az, hogy egyes ételek miatt a faggyú túl koncentráltá válik, és túl sok olajat termel, ami eltömíti a bőr pórusait. Szerencsére a mitesszereknek számos oka van, az egyszerűtől a súlyos esetekig. Bár mindenkinek van mitesszere, mégis jobb megérteni, mi okozza őket, így tudni fogja, melyik kezelési módszert kell alkalmazni.

A mitesszerek gyakori oka valójában a baktériumok. Emiatt számos pattanáskezelés antibakteriális összetevőket tartalmaz, például benzoil-peroxidot és szalicilsavat. Mindazonáltal ezek a termékek nem működnek. A mitesszerek egyéb okai a hormonális változások, amelyeket olyan hormonok okoznak, mint az androgén alopecia. Ezt bizonyos gyógyszerek is okozhatják, például kemoterápia vagy fogamzásgátló tabletták. Azonban akár három hónap is eltelhet, mire észrevehető javulás történik.

A mitesszerek utolsó oka a nem megfelelő higiénia. A legjobb mit tenni, ha problémája van a mitesszerekkel, az, ha mindennap mosson arcot. Például, ha zsíros, zsíros bőre van, akkor valószínűleg hajlamosabb a mitesszerekre, mert a bőr jobban ki van téve az elemeknek. Ezért jobb, ha megtisztítja az arcát, mielőtt kijutna a zuhany alól. És utána hidratáljon. Kérjük, ne várja meg, amíg rosszabbodik, majd kezdje el a krémek vagy gélek alkalmazását, mert ezek a módszerek nem működnek.

Hogyan lehet csökkenteni a mitesszereket
Fontos, hogy a faggyúmirigyeket kordában tartsuk. A faggyúmirigyek megfelelő működésének megőrzésével tisztán és frissen tartja bőrét. Ezért megakadályozza a mitesszerek kialakulását, ami kevesebb pattanást jelent az arcán.

A mitesszerek csökkentésének jó módja, ha sok vizet iszunk. A víz elengedhetetlen az egészségünkhöz, de ha pattanásoktól szenved, a sok víz elfogyasztása segít a bőrének.

A mitesszer csökkentésének természetes módjai közé tartozik a tea és a kávé ivása, amelyek nagyon hasznosak a bőröd számára, és segíthetnek abban, hogy önmagában kitisztuljon. Cink-kiegészítőket is szedhet, amelyek segítenek elzárni a faggyút.

Ha naponta legalább kétszer megtisztítja az arcát, és a lehető leghamarabb lefekvés előtt megmossa, akkor megakadályozza a mitesszerek kialakulását. Fontos az is, hogy ne nyomja össze és ne pattintsa a mitesszereket, mert ez ronthatja bőrének helyzetét.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *